Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Igelkotten

Välkommen till Igelkotten! Vi är en grupp med 1-2 åringar som använder oss av ett projektinriktat arbetssätt där vi tillsammans med barnen fördjupar oss kring olika fenomen och hypoteser. Då vi arbetar utifrån Reggio Emilias filosofi utgår vi hela tiden från barnen intressen och förutsättningar i det vi gör.

För oss på Igelkotten är det viktigt att barnen får använda sina hundra språk genom att uppleva, utforska och upptäcka sin omvärld med hjälp av olika uttryckssätt, exempelvis genom att sjunga, dansa, rita, måla, och leka. Genom detta berikas barnens upplevelser som i sin tur också fördjupar deras lärande.  

Våra lärmiljöer bjuder in till små möten där barnen erbjuds olika sorters skapande och utforskande samt att barnen ges möjlighet till kommunikation mellan varandra. Våra lärmiljöer fokuserar på språk och kommunikation, bygg, ateljé med olika sorters skapande samt lera.  

Vi har en stark måltidspedagogik där vi hela tiden strävar efter att skapa bra och positiva upplevelser kring maten som serveras på förskolan. Dels genom att barnen erbjuds en stimulerande och lugn miljö vid maten men också genom arbetet kring att skapa nyfikenhet kring olika råvaror med hjälp av ”månadens smakfärg”.  

Vi tror på det kompetenta barnet och att alla kan lyckas utifrån sina egna förutsättningar! 

Kontakt Igelkotten

 08-606 48 60
072-581 20 31

Senast uppdaterad: 31 oktober 2023