Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Avdelningen Ekorren

 
På Ekorren har vi ett projekterande och utforskande arbetssätt med medforskande och närvarande pedagoger. Det betyder att det är barnens intresse och nyfikenhet som driver våra läroprocesser. Tillsammans med våra styrdokument utgör dessa underlag för verksamhetens planering och utformning. Tillsammans med barnen utforskar, undersöker och upptäcker vi vär(l)den omkring oss och i barnens takt lär vi känna miljö och material. 
  
I vår verksamhet är även trygghet och goda relationer grundpelare och hos oss erbjuds en tillåtande och inspirerande miljö formad för att barnen ska få möjlighet att bli självständiga.  
 
Vi erbjuder olika stationer med en rik variation av material där barnen får möjlighet att utveckla kreativitet och fantasi. Genom att erbjuda många olika material och verktyg i olika miljöer får baren möjlighet att utforska och förstå världen både enskilt och tillsammans på många olika sätt. 
 
Vi har ett aktivt arbete kring måltid och strävar efter att skapa positiva upplevelser kring mat. Både genom att skapa en lugn och inbjudande miljö vid måltiderna där barnen får vara delaktiga och självständiga utifrån sina förutsättningar, men också genom ett aktivt pedagogiskt arbete kring råvaror och ”månadens smakfärg”. 

 

KONTAKT EKORREN

08-606 73 83
072-581 21 73

Senast uppdaterad: 8 november 2023